• Plaša de la Vila, 13
  Torredembarra (Tarragona)
 • Atenciˇ al Client
  977 64 02 48
 • Horari
  De Dilluns a Divendres
  de 8:00 a 14:30
 • Correu Electr˛nic
  info@assessoriaesteve.com

14 Mai

Canvi en l'IVA del comerš electr˛nic per al 2021

Canvi en l'IVA del comerš electr˛nic per al 2021

 Alguns ho veuen com una gran amenaça per al Dropshipping, o fins i tot per al ecommerce en general, però el cas és que aquestes novetats sobre l'IVA, que vénen d'Europa, s'haurien d'haver transposat a la nostra normativa al gener d'aquest any, però les circumstàncies han ajornat aquestes novetats fins al pròxim 1 de juliol.

 
 
Aquests canvis afecten l'aplicació de l'IVA per a operacions intracomunitàries (dins de la UE), llavors, les empreses que venen en línia, fora del seu país, per un import total igual o superior a 10.000 € / any hauran de facturar amb el tipus d'IVA que s'apliqui al país de destinació, quant hagin assolit aquest import. Atenció per què aquest límit és per a tots els països de la UE, no hem de comptar 10.000 € / any per cada país de manera independent, cal comptar el còmput total de facturació, a l'any, a qualsevol país de la UE. Òbviament això significa que resultarà relativament, ràpid i fàcil haver d'aplicar l'IVA de l'estat de destinació de les mercaderies, de fet amb aquesta normativa s'eliminen els llindars en les vendes a distància, aquests 100.000 € per cada país, com es ve fent actualment .
Cal esmentar que aquesta novetat no afecta la entitats que estan en el ROI, a l'sembla aquesta directiva està orientada a l'minorista, amb la qual cosa els clients que tinguem a l'ROI no es veuran afectats per aquestes novetats; com tampoc les exportacions extracomunitàries, ja que això és un altre tema en realitat, ja que l'IVA no pinta res aquí, això seria cosa de Duanes, però per si de cas ho aclareixo.
 
Per facilitar l'aplicació d'aquests canvis, els "amics" d'Agència Tributària han habilitat que les empreses afectades per aquestes novetats puguin acollir-se a l'Règim de finestreta única o OSS One Stop Shop per les vendes realitzades a la resta d'Estats, per aquest motiu tindran de presentar el model 368.
Això no és tot ja que en el moment d'emetre la factures haurem de conèixer els tipus d'IVA (VAT) de cada país membre a què facturemos, anem ... que no m'agradaria estar a la pell dels programadors de qualsevol programa de gestió, actualment.
 
Una altra novetat important és que es deroga l'exempció de l'IVA de petits enviaments a les importacions amb un valor inferior a 22 €.
 
A el parer Europa no vol perdre part de l'pastís d'aquesta indústria emergent de l'ecommerce com bé informa Cuatrecasas:
 
"En 2021, interfícies electròniques com ara Amazon, Alibaba o Ebay veuran incrementades les seves obligacions en matèria de l'IVA quan els empresaris de fora de la Unió venguin els seus productes als particulars comunitaris a través d'elles. Això succeirà en dos casos:
 
Quan es produeixi una importació a la Unió, el valor intrínsec no superi els 150 Euros per enviament, prèvia venda a el particular a través de la plataforma digital.
Quan el lliurament de el bé provingui d'un magatzem radicat dins de la Unió, però el proveïdor que ven a través de la plataforma no estigui establert en aquest territori. Si una de les dues situacions descrites es compleix, les plataformes es convertiran en subjectes passius, ja que la norma considera que actuen com a intermediaris en nom propi en les vendes a particulars. És a dir, elles hauran de repercutir i recaptar l'IVA de l'consumidor final. A més, i això va sorgir per iniciativa espanyola, això els obligarà a haver de portar, per un període de al menys deu anys, un registre de totes les transaccions en què mitjancen.
Autor: Héctor Gabriel d'Urrutia "
 
Per aquest motiu toca adaptar-se, però és cert que això pot afectar la competitivitat de la UE davant altres economies però el temps dirà.

Comparteix
  Tornar
Utilitzem cookies pr˛pies i de tercers per oferir una millor experiŔncia i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ˙s.