• Plaça de la Vila, 13
  Torredembarra (Tarragona)
 • Atenció al Client
  977 64 02 48
 • Horari
  De Dilluns a Divendres
  de 8:00 a 14:30
 • Correu Electrònic
  info@assessoriaesteve.com

28 Nov

Novetats en la reclamació de l'IRPF per maternitat

Novetats en la reclamació de l'IRPF per maternitat

L'Agència Tributària ha rebut ja les dades de la Seguretat Social sobre els permisos de maternitat i està creuant les xifres, de manera que està "molt a prop" d'arrencar el mecanisme de devolució de l'IRPF cobrat en aquestes prestacions, després que el Tribunal Suprem determinés l'exempció de l'impost en les mateixes.

En declaracions als periodistes després d'intervenir en les XVII jornades tributàries, organitzades per l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals i Gestors Tributaris (Asefiget), el director de l'Agència Tributària, Jesús Gascón, ha explicat que la Seguretat Social ha remès ja a l'AEAT les dades sobre els permisos de paternitat, que "s'estan creuant i va força bé".

La idea és començar "de seguida" amb la devolució de l'IRPF, ha assegurat Gascón, que ha indicat que "depèn d'un tema de creus", si bé l'AEAT està "molt a prop" d'arrencar amb el mecanisme de sol·licitud de devolució del gravamen a la seva pàgina web, després d'haver donat per "superada" la fase de recepció i enquadrament de dades de la Seguretat Social i l'organisme tributari.

Gascón ha explicat en diverses ocasions que s'està buscant el procediment més ràpid per procedir a la devolució de l'IRPF de les prestacions per maternitat, de manera que la informació neixi creuada i els contribuents no hagin d'aportar justificants. També ha aclarit ja que en les declaracions de la renda de 2018, que es realitzaran el proper exercici, es podrà "arreglar" l'assumpte de l'exempció de l'IRPF a les prestacions per maternitat.

El Tribunal Suprem va determinar a principis d'octubre que les prestacions públiques per maternitat de la Seguretat Social, que perceben els pares treballadors durant la baixa després del naixement d'un fill, estan exemptes de l'IRPF, en contra del criteri que havia mantingut fins llavors l'Agència Tributària.


L'oficina de Patrimoni i el model 347

En paral·lel, Gascón va anunciar que "no queda res" per a la posada en marxa de l'Oficina de Control de Grans Patrimonis, en què 200 funcionaris perseguiran des 2019 el frau de contribuents amb actius o fluxos de renda significatius.

Al seu torn, la Federació Espanyola de Tècnics Tributaris i Assessors Fiscals (FETTAF) va celebrar que Hisenda permeti lliurar al febrer, en lloc d'avançar-a gener, el model informatiu 347 d'autònoms i pimes, que recull operacions amb tercers, fet que suposa un alleujament per les seves obligacions fiscals.

 

Font: Cinco Días El País

Comparteix
  Tornar
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.